Når børn og unge redder liv – Førstehjælpskurser til danske skoler


Størstedelen af alle hjertestop sker i hjemmet. Derfor er det vigtigt, at alle mennesker i husstanden er i stand til at træde til i tilfælde af hjertestop. Desværre er mange børn og unge aldrig blevet introduceret til helt basal førstehjælp. Undersøgelser viser, at det kun er halvdelen af alle børn og unge, der har talt med forældrene eller skolen om førstehjælp. Dette er et stort problem. For enlige forældre kan det betyde, at de ikke får hjælp, og for par kan det betyde at hjælpen først ankommer, når partneren kommer hjem.
Selvom det er ubehageligt at tale med sine børn om førstehjælp, så er det en samtale, der skal tages. Hvis børn og unge intet lærer om førstehjælp, så har de ingen mulighed for at hjælpe. Desværre har mange forældre selv begrænset kendskab til førstehjælp, og de føler måske, at samtalen er for ubehagelig. Derfor er vi begyndt at afholde førstehjælpskurser på danske skoler. Vi tilbyder førstehjælpskurser til børn og unge fra 4. til 10. klasse på både folkeskoler, privatskoler, friskoler og efterskoler.

Er førstehjælp for stort et ansvar?

Nogle mennesker finder det ubehageligt, at børn og unge skal lære førstehjælp. Det virker som et tungt emne med meget ansvar. Som forældre er vores instinkt at beskytte vores børn, og lade dem leve uden bekymringer. Men det er faktisk muligt at undervise børn i førstehjælp så tidligt som i børnehaven. Børnene lærer de mest basale ting, såsom at ringe 112, hente hjælp hos en voksen og lægge den hjertestops-ramte rigtigt. Førstehjælp til børn og unge skal ikke betragtes som et ekstra ansvar, men som en måde at forberede børnene på det værste, og give dem mulighed for at hjælpe. Ved at give børn og unge mulighed for at hjælpe, kan de være med til at redde liv. Førstehjælpskurser er derfor en måde at fjerne den panik og forvirring, der ofte opstår hos børn, når de ser en voksen, der er i nød.

Kursernes udformning

Grundlæggende set lærer børnene i 4. klasse det samme som de unge i 9. klasse. De bliver undervist i overlevelseskædens 4 elementer, og lærer at bruge en hjertestarter. Alle kurserne varer cirka halvanden time, og de er selvfølgelig tilpasset de forskellige aldersgrupper. Det skal være sjovt og hyggeligt at lære noget nyt, og for børnene er det spændene at prøve førstehjælpsdukken og se hjertestarteren. For de unge er tonen en smule mere seriøs, men det er stadig spændende og lærerigt. Fokuspunkterne er selvfølgelig også tilpasset de forskellige aldersgrupper. For børn er det vigtigste at få dem til at ringe 112 og hente hjælp, mens unge mennesker kommer til at bruge mest tid på at lære hjerte-lunge-redning samt bruge en hjertestarter. Du behøves ikke at være bange, for at børnene kan komme til skade, når de bruger hjertestarteren. Hjertestartere er nemlig lavet med fokus på sikkerhed, og det er tilladt for alle mennesker at benytte en hjertestarter - dette gælder også børn.

Vil du vide mere?

Hvis du ønsker at booke et førstehjælpskursus, eller bare er interesseret i at høre mere om vores førstehjælpskurser til børn og unge, så er du velkommen til at kontakte os. Dette kan gøres på telefon 20 26 26 45 eller på mail: kontor@hjertestartnu.dk, hvor vi står klar til at hjælpe dig.

Alle skal have mulighed for at hjælpe – Book et førstehjælpskursus til børn og unge i dag

Start et hjerte, red et liv

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Hvorfor sponsorere en hjertestarter

Hvorfor vælge en serviceaftale

Få en sponsoreret hjertestarter og gør din virksomhed til en livredder